Forsiden - KirkenUpdate 2017-18 -

Missionskonferencen i Arusha

Kirkernes Verdensråds Missionskonference i Arusha (Kenya) (8-13. marts) lægger sig i forlængelse af de store konferencer, blandt andre jo Edingburgh 2010 og Cape Town også 2010, og konferencen i Busan 2011. "Discipelskabet" er i centrum. Kommentarer og rapporter fra deltagere fra Danmark har har løbende været offentliggjort - her præsenteres to. Klikker man videre, vil man få adgang til yderligereen række spændende kommentarer.

Nyt i KirkenUpdate maj 2018 (Se nedenfor tidligere bragte links)

På religion.dk fortæller Jonas Jørgensen, generalsekretær for DMR, fra Arusha om mødet med den politiske bevidsthed som er en del af den afrikanske kirkes selvfølgelige virkelighed. Der kan ses to risici: en politisering af religionen eller en religionificering af politikken. Johnsom Mbillah (tidligere leder af Prcomura) opfordrer: Både muslimer og kristne må arbejde sammen mod politicering af religion og religionificering af politik. Læs mere.

Nyt i KirkenUpdate april 2018 (Se nedenfor tidligere )

“Er vi klar til at lære fra Afrika, hvad Guds mission er i dag?” - På besøg hos de liberale og venstreorienterede..

Andreas Østerlund Nielsen

....Samtidig er det, som om den bredere enhed primært høres i udsagn og begreber som ”evangelisation”, ”Kristus-centreret”, ”discipelskab”. Konferencen bevæger sig derimod kun hen til kanten af de traditionelt centrale teologiske spørgsmål om frelse, Gudsbillede, retfærdiggørelse, synd og troens betydning. Spørgsmålet er, om ikke det er helt som det skal være. Og det er måske der, hvor jeg selv lader mig bevæge. Er det ikke i den fælles bøn og lovprisning og samtale om bibeltekster – uden nødvendigvis at være teologisk enige og uden at mene, at det er underordnet om vi er enige eller uenige! ­­– at vi kan opbygge den gensidige tillid, som er forudsætningen for med nødvendighed at søge sandheden om Gud og om os selv sammen? Tør vi tro på, at vi er hinandens brødre og søstre i Kristus? [Læs mere]

Lagt på i martsudgaven:

Håbefuld og bekymret

Arngeir Langås, Danmission,

"Et bredt konsensusdokument som det rygende ferske ”The Arusha Call to Discipleship” lægger sig i traditionen af andre nyere økumeniske og evangelikale missionsdokumenter, som ”The Common Call” fra Edinburgh i 2010, ”The Cape Town Commitment” fra samme år, ” Christian Witness in a Multi-Religious World” fra 2011 og ”Together towards Life” fra Busan i 2013. Alle bekræfter dokumenterne den etablerede teologiske ramme for at forstå mission, nemlig, at den er Guds og ikke menneskers, og at vi tager del i den: ”In what the church’s early theologians called “theosis” or deification, we share God’s grace by sharing God’s mission.” [Læs mere]

:

Måske får Afrika brug for vores erfaring med sekularisering

Anne Mie Skak Johanson, formand for MissionAfrikas bestyrelse

I Europa har kirkerne lang erfaring med sekularisering – den erfaring får afrikanske kirker måske brug for.. [Læs mere]

Slutdokumentet kan læses her [Her]

For vanetænkende, danske lutherske teologer, er det interessant i Arngeir Langås artikel at falde over, at det først var i den allersidste behandling af konferencens slutdokument at man kom i tanke om at et begreb som "synd" skulle med.